India – Yoga, Ayurveda & Fritid2019-10-16T12:07:12+00:00

VELKOMMEN TIL YOGA OG AYURVEDA IN INDIA


7N - 8D Fra 5990 NOK Enquiry

Vi i Scandiavian Global Tours vil med dette tilby en fantastisk tur til India, Yoga, Ayurveda og meditasjonens hjemland. Vi setter opp et par gruppe turer men her er det selvfølgelig muligheter for å reise på egenhånd, og alt kan skreddersys etter egne ønsker.

Vår samarbeidspartner Somatheeram, var først ute i verden med et komplett opplegg med Yoga,Ayurveda og meditasjon i en setting som overgår den fineste resort. De har vunnet uttalige priser og er de som anses for å være ledende på området.

Det er med stor stolthet og ydmykhet at vi kan tilby et pris vinnende opplegg rundt dette. ?

Ayurveda and Yoga

Yoga og ayurveda er to sammenhengende grener fra det samme store treet av vedisk kunnskap, som omfatter alt menneskelig liv og hele universet. Yoga og ayurveda er ikke to separate ting, men helbredende disipliner fra India som er sterkt relatert til hverandre. Hver av dem har sin unike oppgave og funksjon, men den ene overlapper den andre på ulike nivåer.

«Ayurveda, som bokstavelig talt betyr vitenskapen om livet (Ayur = Livet, Veda = Vitenskap), ayurveda er en gammel medisinsk vitenskap som ble utviklet i India for tusenvis av år siden»

Ayurveda er antatt å ha blitt videreformidlet til mennesker fra gudene selv og utviklet seg til det det er i dag fra flere antikke avhandlinger, spesielt Adharva Veda som går tilbake fem tusen år. Den gamle vediske litteraturen hvor vise menn tydelig har lagt ut instruksjoner for å opprettholde helse og bekjempe sykdom gjennom terapier, massasjer, urtemedisiner, kostholdskontroll og mosjon.

«Yoga er mer enn de fysiske asanas vi elsker og praktiserer i yogaklassen. Den sanne betydningen av yoga er, forening med den guddommelige.»

Det er fem hovedkategorier for yoga-praksis som fører oss til målet om «åndelig gjenforening». De fleste i Vesten er mest kjent med den første, Hatha yoga, som inkluderer de fysiske øvelsene til yoga asanas som har blitt så populære. I tillegg til asana praksis, finnes det andre energikontrollerende teknikker gjennom puste og rense ritualer for å rense og styrke den fysiske kroppen, slik at vi bedre kan kontrollere både vår indre og eksterne tilstand. Den andre er «Karma Yoga» som har med nestekjærlighet og forløsning av ego og gjøre. Den tredje er «Mantra Yoga» som handler om sentrering av bevissthet. Den fjerde stien er «Bhakti Yoga» som er utøvelsen av betingelsesløs kjærlighet til alt liv. Den femte og siste og kanskje den mest vanskelige er «Jnana Yoga» som har med visdom og gjøre. Grunnen til at det er den vanskeligste sies å være sinnet vårt av natur opererer innen sanse-systemet og er derfor begrenset.

« Meditasjon er samlebetegnelse for systematisk anvende psykiske og kroppslige øvelser, som har til hensikt å øve opp og senere vedlikeholde evnen til å raskt oppnå (og holde på) en bestemt sinnstilstand »

Mange som praktiserer meditasjon sier at de opplever bedre helse større selvtillit, ro og/eller økt styrke i kroppen eller større konsentrasjon og tilstedeværelse. Noen hevder å oppleve helt endrede sinnstilstander som transcendentale opplevelser og tilstander som minner om bevissthet påvirket av entogener eller hallusinogener.Enkelte undersøkelser tyder på at meditasjon midlertidig endrer kroppen og hjernens kjemiske produksjon, og at det kan ha visse positive helseeffekter. Undersøkelser hvor førsøkspersoner har blitt scannet i EEG avlesere viser klartendrede hjernebølger under meditasjon, på en måte som peker hen mot at meditasjon iverksetter avspenning i kroppen og stimulerer en avslappet oppmerksomhet som registrerer indre impulser.

Photos

Hotels

Somatheeram Ayurveda & Yoga Resort

Nasjonal prisvinner

Somatheeram Ayurveda Village er et spesielt sted for autentisk og tradisjonell behandling med Ayurveda under oppsyn
av kvalifisert team av leger og godt erfarne terapeuter.

Forbruk av alkohol og tobakk er strengt forbudt

Ayurveda seminarer og Ayurveda matlagings klasser. Feriestedene er også vertskap for workshops for å fremme dette
gamle medisinske systemet.

Egen hage med unike medisinske urter, over 600 forskjellige ayurveda planter.

Ayurveda Medicine Manufacturing Unit: Nesten alle Ayurveda Medisiner som brukes av våre Resorts er utarbeidet i vår
egen GMP som en lisensiert “Medicine Manufacturing Unit” godkjent av regjeringen.

Ayurveda Academy: Tilbyr spesielle kurs på ulike Ayurveda-behandlinger

Somatheeram International Institute of Yoga: Vi utfører sertifiserte, profesjonelle Yoga opplæringskurs, hvor
studentene kan få praktisk, grundig og mangfoldig kunnskap om yoga.

Ayurveda Diet-meny: Det personlige dietten tilbys til alle pasientene av rådgivende doktor selv som ved deres diagnose
(Doshas).

Pris informasjon

Gruppe datoer: (Kun forslag, individuelle reiser kan foretaes når det måtte passe)
Tur 1: Ca 15/7 – 14 dager.
Tur 2: Ca 15/9 – 14 dager.

Fritid 07: Fritid- 7 netter med forskjellige Xandari resorter inkludert halvpensjon, transport og 2 netter med Husbåt(alle måltider inkludert på husbåten) 7490,- kr per person i et dobbeltrom. Dette er en uke som er viet til å se og oppleve noe av det beste Sør India, nærmere bestemt, Kerala har og by på. Kan kombineres med alle andre pakker. Dette er den beste pakken på markedet til denne prisen og den består av 5-stjerners resorter med meget hyggelige priser.

Yoga 07: 7 netter Yoga pakke. Inkluderer 1,5 time yoga og 30 min meditasjon daglig. Ayurveda behandlinger kan kjøpes som tillegg om ønskelig. Om man drar en gruppe med instruktør fra Norge vil lokalitetene være tilgjengelig mellom 11.30 og 17.00 hver dag til eget opplegg.
For to personer i dobbeltrom- 5990,- per person
En person i dobbeltrom- 7990,- per person

Ayurveda 07: Yoga & Ayurveda: 7 netter foryngelse(rejuvenation) pakke. Her vil det inngå noe Yoga og Meditasjon i pakken men fokus er på Ayurveda, men alle fasilitetene kan brukes til Yoga fra 11.30 til 17.00. Det finnes flere forskjellige behandlinger, som slankeprogram, stress behandling, skjønnhets behandling og anti-aging program og mye mer. Priser varierer.
For to personer i dobbeltrom – 6990 kr per per
En person i dobbeltrom – 8490 kr per person


Yoga 14: Som Yoga 07, men i 14 dager og med mulighet for å ta et 100 timers intensivt lærerutdanning kurs, som gjør at du vil motta et sertifikat/bevis. Somatheeram International Institute of Yoga, som ligger i Somatheeram Ayurveda Village, er tilknyttet Yoga Alliance International (YAI) og Bharat Sevak Samaj (BSS – et nasjonalt utviklingsbyrå, fremmet av regjeringen i India). Her utføres sertifisering på profesjonelt nivå. Lærerutdanningsprogrammet følger strenge standarder som er skissert av Yoga Alliance International og Bharat Sevak Samaj (BSS).
Kursene er av høyeste standard og utdannede kan bruke tittelen “Registrert Yoga Lærer RYT” som et tegn på kvalitetstrening. Kursene kommer også i,200timer, 300timer og 500timer. Info på forespørsel
For to personer i dobbeltrom- 11490,- kr per person
En person i dobbeltrom- 15590,- kr per person
Pris 100timers intesivt lærer kurs- 10000,- kr (kun kurset)

Ayurveda 14: Som Ayurveda 07, men i 14 dager
For to personer i dobbeltrom – 13390 kr per person
En person i dobbeltrom – 16690 kr per person

Utgangspunkt med overnatting i Garden Cottage (kan ned og oppgraderes) og vegansk helpensjon, tillegg på 60,-kr dagen for non-vegan kost.

Priser gjeldende i perioden 1. Mai til 1.oktober 2019

NB:Vi tar forbehold om at det kan ha oppstått feil i informasjonen på dette skrivet.